17 Aralık 2011 Cumartesi

Elmalı Sepetler*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 10:43


Malzeme

125 gr.margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
aldığı kadar un




İç malzemesi:
3 ad.elma
az şeker
tarçın
ceviz




üzerine
pudra şekeri




Yapılışı


Elmalar soyulur ve az şeker ile kaynatılır. Suyunu çektikten sonra ocaktan alınır ve tarçın ile ceviz ilave edilir. Soğuması için bekletilir.


Diğer taraftan hamur malzemesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Merdane ile açılan hamurlardan çay bardağı ile kalıplar çıkarılır. Soğutulan elma rendesi birer tatlı kaşığı kadar kalıpların ortalarına konur. Küçük rulo hamur yapılarak üzerleri kapatılır. 150 derecedeki fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerleine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.

AFİYET OLSUN :)

0 yorum on "Elmalı Sepetler*"

Yorum Gönder

17 Aralık 2011 Cumartesi

Elmalı Sepetler*



Malzeme

125 gr.margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
aldığı kadar un




İç malzemesi:
3 ad.elma
az şeker
tarçın
ceviz




üzerine
pudra şekeri




Yapılışı


Elmalar soyulur ve az şeker ile kaynatılır. Suyunu çektikten sonra ocaktan alınır ve tarçın ile ceviz ilave edilir. Soğuması için bekletilir.


Diğer taraftan hamur malzemesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Merdane ile açılan hamurlardan çay bardağı ile kalıplar çıkarılır. Soğutulan elma rendesi birer tatlı kaşığı kadar kalıpların ortalarına konur. Küçük rulo hamur yapılarak üzerleri kapatılır. 150 derecedeki fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerleine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez