17 Aralık 2011 Cumartesi

Kepekli Yufka Ekmeği*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 10:31

Malzemeler

Hamur için
- 5 kg un kaliteli un,
- Yarım kg yoğurt,
- 1 çay bardağı sirke,
- Yeteri kadar tuz ve su,

Pişirmek için gerekli malzemeler
- Tüplü saç,
- Oklava,
- Pişirgeç ( yufkaları çevirmeye yarayan aparat)
- Yufkaları rahat açabilmek için düz bir sofra,
- Yufkaları kat kat koyabilmek için geniş bir tepsi,
- Vee en önemlisi yardım için 2-3 becerikli bayan :)))

YapılışıÖncelikle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun iyi yoğrulması ve 1 saat kadar dinlenmesi şart... Daha sonra gerekli olan malzemelerini bahçenize, balkonunuza hazırlayın. Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tepsiye yada temiz bir örtüye koyup üzerini nemli bir bezle kapatın. ( eğer üzerine nemli bez örtmezseniz bezelerin üzeri kurur ve kolay açamazsınız...) Düz bir sofranın üzerinde  yufkalarınızı un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak bir şekilde açın. Tabi diğer taraftan yufkaları pişireceğiniz saçın ateşini yakmayı unutmayın. Kızgın saça oklavaya sarılmış incecik yufkayı serin.  Bu aşamadan sonra iş pişirici arkadaşa düşüyor :) pişirgeç yardımı ile yufkayı çok kurutmadan ve her tarafını eşit bir şekilde pişirmek sureti ile çevire çevire pişirin. 



AFİYET OLSUN :)

0 yorum on "Kepekli Yufka Ekmeği*"

Yorum Gönder

17 Aralık 2011 Cumartesi

Kepekli Yufka Ekmeği*


Malzemeler

Hamur için
- 5 kg un kaliteli un,
- Yarım kg yoğurt,
- 1 çay bardağı sirke,
- Yeteri kadar tuz ve su,

Pişirmek için gerekli malzemeler
- Tüplü saç,
- Oklava,
- Pişirgeç ( yufkaları çevirmeye yarayan aparat)
- Yufkaları rahat açabilmek için düz bir sofra,
- Yufkaları kat kat koyabilmek için geniş bir tepsi,
- Vee en önemlisi yardım için 2-3 becerikli bayan :)))

YapılışıÖncelikle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun iyi yoğrulması ve 1 saat kadar dinlenmesi şart... Daha sonra gerekli olan malzemelerini bahçenize, balkonunuza hazırlayın. Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tepsiye yada temiz bir örtüye koyup üzerini nemli bir bezle kapatın. ( eğer üzerine nemli bez örtmezseniz bezelerin üzeri kurur ve kolay açamazsınız...) Düz bir sofranın üzerinde  yufkalarınızı un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak bir şekilde açın. Tabi diğer taraftan yufkaları pişireceğiniz saçın ateşini yakmayı unutmayın. Kızgın saça oklavaya sarılmış incecik yufkayı serin.  Bu aşamadan sonra iş pişirici arkadaşa düşüyor :) pişirgeç yardımı ile yufkayı çok kurutmadan ve her tarafını eşit bir şekilde pişirmek sureti ile çevire çevire pişirin. 



AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez