17 Aralık 2011 Cumartesi

Krokanlı Damla Sakızlı Muhallebi*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 08:45

Malzemeler


  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı damla sakızı reçeli
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
Krokanı için;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi


Yapılışı

Krokanı için şekeri genişçe bir çelik tencereye alın. Kısık ateşe koyup içine hiç kaşık sokmadan şekerin erimesini bekleyin. Eriyince cevizleri ekleyip 1-2 dk karıştırarak pişirmeye devam edin. Yağlanmış genişçe bir tepsinin ortasına dökün. Donmasını bekleyin.
Muhallebi için sütü tencereye boşaltın. şeker, pirinç unu, nişastayı ekleyip iyice karıştırın. Ocağa alın damla sakızı reçelini ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaselere bölüp soğutun.
Donan krokanın üstünde merdaneyi hafifçe vurarak ve ileri geri gezdirerek iyice parçalayın. Servis etmeden önce muhallebilerin üstüne dökün. Krokanı ezdikten sonra kapaklı bir kaba koyup buzdolabında saklayabilir tatlıların üstünde kullanabilirsiniz. Krokanı muhallebilerin üstüne döküp buzdolabında saklarsanız krokanlarınız yumuşar ve erir. Ayrı bir kapta saklayıp servis etmeden önce dökmelisiniz.

AFİYET OLSUN :)

0 yorum on "Krokanlı Damla Sakızlı Muhallebi*"

Yorum Gönder

17 Aralık 2011 Cumartesi

Krokanlı Damla Sakızlı Muhallebi*


Malzemeler


  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı damla sakızı reçeli
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
Krokanı için;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi


Yapılışı

Krokanı için şekeri genişçe bir çelik tencereye alın. Kısık ateşe koyup içine hiç kaşık sokmadan şekerin erimesini bekleyin. Eriyince cevizleri ekleyip 1-2 dk karıştırarak pişirmeye devam edin. Yağlanmış genişçe bir tepsinin ortasına dökün. Donmasını bekleyin.
Muhallebi için sütü tencereye boşaltın. şeker, pirinç unu, nişastayı ekleyip iyice karıştırın. Ocağa alın damla sakızı reçelini ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaselere bölüp soğutun.
Donan krokanın üstünde merdaneyi hafifçe vurarak ve ileri geri gezdirerek iyice parçalayın. Servis etmeden önce muhallebilerin üstüne dökün. Krokanı ezdikten sonra kapaklı bir kaba koyup buzdolabında saklayabilir tatlıların üstünde kullanabilirsiniz. Krokanı muhallebilerin üstüne döküp buzdolabında saklarsanız krokanlarınız yumuşar ve erir. Ayrı bir kapta saklayıp servis etmeden önce dökmelisiniz.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez