Un, hamur tahtasına elenir. Ortası, “havuz” gibi açılır. İçine limon suyu dökülür.
• Pudra şekeri, baking powder ve vanilya etrafına konulur.
• Azar azar ılık su dökülerek yoğrulur.
Yumuşadığı zaman, üzerine nemli bir bez örtülerek soğuk bir yerde 15 dakika kadar dinlendirilir.
• Hamur, merdane ile açılır. Ortasına yağın üçte bir parçası konulup “bohça” gibi kapatılır.
• Hamur, soğuk bir yerde 25 dakika kadar dinlendirilir.
•Sonra, hamur tekrar açılır. Ortasına, yine yağın üçte bir parçası konulup “bohça” gibi kapatılıp soğuk bir yerde 25 dakika kadar dinlendirilir.
• Sonra, hamur tekrar açılır. İçine yağın son parçası konulur.
• Yine “bohça”gibi kapatılır. Soğuk bir yerde 25 dakika kadar dinlendirilir.
• Sonra; hamur, kalıbın büyüklüğünden daha geniş olarak açılır.
• Yağlanmış kalıba konur. Bıçakla birkaç yerinden delinir.
• Sonra, önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
• Soğuduktan sonra; üzerine “pasta kremi” sürülür. Üstüne meyveler istenildiği şekilde yerleştirilir.
• Meyvelerin üzerine “beyaz süsleme kremi” sürülerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN :)
AFİYET OLSUN :)
0 yorum on "Meyveli Tart"
Yorum Gönder