Malzemeler
750 gr şeftali
750 gr toz şeker
yarım limon suyu
750 gr toz şeker
yarım limon suyu
Yapılışı
Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 2 parçaya bölerek çekirdeğini çıkartın.
Şeftalileri kesme şeker boyutlarında parçalara ayırın.Tencereye 1 kat dilimlediğiniz şeftali, 1 kat toz şeker koyun, şeftali ve şeker bitene kadar bu işlemi yapın.Tencerenin kapağını kapatarak 4-5 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin.Suyunu salan meyveleri ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Şeftali reçel yaparken çok köpürüyor, bunu engellemek için 1 çay kaşığı kadar tereyağı ekleyebilirsiniz.Koyulaşan ve kıvam almaya başlayan reçele yarım limonu sıkın 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.Sıcakken kavanoza dökün ve ağızını sıkıca kapatarak ters çevirin. Soğuduktan sonra kahvaltıda ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Şeftalileri kesme şeker boyutlarında parçalara ayırın.Tencereye 1 kat dilimlediğiniz şeftali, 1 kat toz şeker koyun, şeftali ve şeker bitene kadar bu işlemi yapın.Tencerenin kapağını kapatarak 4-5 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin.Suyunu salan meyveleri ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Şeftali reçel yaparken çok köpürüyor, bunu engellemek için 1 çay kaşığı kadar tereyağı ekleyebilirsiniz.Koyulaşan ve kıvam almaya başlayan reçele yarım limonu sıkın 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.Sıcakken kavanoza dökün ve ağızını sıkıca kapatarak ters çevirin. Soğuduktan sonra kahvaltıda ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
0 yorum on "Şeftali Reçeli*"
Yorum Gönder