17 Aralık 2011 Cumartesi

Şeftali Reçeli*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 09:55


Malzemeler

750 gr şeftali
750 gr toz şeker
yarım limon suyu

Yapılışı
Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 2 parçaya bölerek çekirdeğini çıkartın.
Şeftalileri kesme şeker boyutlarında parçalara ayırın.Tencereye 1 kat dilimlediğiniz şeftali, 1 kat toz şeker koyun, şeftali ve şeker bitene kadar bu işlemi yapın.Tencerenin kapağını kapatarak 4-5 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin.Suyunu salan meyveleri ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Şeftali reçel yaparken çok köpürüyor, bunu engellemek için 1 çay kaşığı kadar tereyağı ekleyebilirsiniz.Koyulaşan ve kıvam almaya başlayan reçele yarım limonu sıkın 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.Sıcakken kavanoza dökün ve ağızını sıkıca kapatarak ters çevirin. Soğuduktan sonra kahvaltıda ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN :)



0 yorum on "Şeftali Reçeli*"

Yorum Gönder

17 Aralık 2011 Cumartesi

Şeftali Reçeli*



Malzemeler

750 gr şeftali
750 gr toz şeker
yarım limon suyu

Yapılışı
Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 2 parçaya bölerek çekirdeğini çıkartın.
Şeftalileri kesme şeker boyutlarında parçalara ayırın.Tencereye 1 kat dilimlediğiniz şeftali, 1 kat toz şeker koyun, şeftali ve şeker bitene kadar bu işlemi yapın.Tencerenin kapağını kapatarak 4-5 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin.Suyunu salan meyveleri ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Şeftali reçel yaparken çok köpürüyor, bunu engellemek için 1 çay kaşığı kadar tereyağı ekleyebilirsiniz.Koyulaşan ve kıvam almaya başlayan reçele yarım limonu sıkın 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.Sıcakken kavanoza dökün ve ağızını sıkıca kapatarak ters çevirin. Soğuduktan sonra kahvaltıda ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez