Malzemeler
- 2 su bardağı buğday(akşamdan ıslatılacak)
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı kuru börülce
- 1 su bardağı kuru bakla
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1/2 su bardağı bal
- 1 portakalın suyu
- 1 limon kabugu rendesi
- 1 kg kadar şeker
- 1 yemek kaşıgı tarçın
- 5-6adet kuru kayısı (minik dogranmış)
- 5-6 adet kuru incir(minik dogranmış)
- 1 su bardağı kadar kuru üzüm
Yapılışı
Akşamdan soğuk suyla ısladığımız buğdaylarımızı aşuremizi yapacağımız tencereye koyalım üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suyunu da ekleyip pişirmeye başlayalım bugdaylarımız kabarıp şiştikçe koyulaşacağı için üzerine gerektikçe kaynar su ilavesi yapalım. Bugdaylarımız iyice pişip kaymaklanmaya başladığında börülcesini ve ardından baklasını ekleyip bakliyatların yarı pişmişliğine yakın nohutunu da ekleyip iyice yumşayıncaya kadar pişirelim. Şekerini ekleyip karıştıralım bal, pekmez ve sütünü ekleyip bakliyatlar şekerini içine çekene kadar pişirelim son olarakta kuru meyvelerimizi, tarçınımızı ,limon kabuğu rendesini ve portakal suyunu da ekleyip 5-10 dk daha kaynatıp altını kapatalım tenceremizin de altını kapatıp dinlenmeye alalım. hepsi bukadar.
Not: Arkadaşlar yapım aşamasında sık sık karıştırmak gerekiyor yoksa dibini tutar.
Akşamdan soğuk suyla ısladığımız buğdaylarımızı aşuremizi yapacağımız tencereye koyalım üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suyunu da ekleyip pişirmeye başlayalım bugdaylarımız kabarıp şiştikçe koyulaşacağı için üzerine gerektikçe kaynar su ilavesi yapalım. Bugdaylarımız iyice pişip kaymaklanmaya başladığında börülcesini ve ardından baklasını ekleyip bakliyatların yarı pişmişliğine yakın nohutunu da ekleyip iyice yumşayıncaya kadar pişirelim. Şekerini ekleyip karıştıralım bal, pekmez ve sütünü ekleyip bakliyatlar şekerini içine çekene kadar pişirelim son olarakta kuru meyvelerimizi, tarçınımızı ,limon kabuğu rendesini ve portakal suyunu da ekleyip 5-10 dk daha kaynatıp altını kapatalım tenceremizin de altını kapatıp dinlenmeye alalım. hepsi bukadar.
Not: Arkadaşlar yapım aşamasında sık sık karıştırmak gerekiyor yoksa dibini tutar.
AFİYET OLSUN :)
0 yorum on "Aşure *"
Yorum Gönder