16 Aralık 2011 Cuma

Aşure *

Gönderen SWEETFOOD zaman: 12:19


Malzemeler
  • 2 su bardağı buğday(akşamdan ıslatılacak)
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 1 su bardağı kuru bakla
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1/2 su bardağı bal
  • 1 portakalın suyu
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 1 kg kadar şeker
  • 1 yemek kaşıgı tarçın
  • 5-6adet kuru kayısı (minik dogranmış)
  • 5-6 adet kuru incir(minik dogranmış)
  • 1 su bardağı kadar kuru üzüm


Yapılışı


Akşamdan soğuk suyla ısladığımız buğdaylarımızı aşuremizi yapacağımız tencereye koyalım üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suyunu da ekleyip pişirmeye başlayalım bugdaylarımız kabarıp şiştikçe koyulaşacağı için üzerine gerektikçe kaynar su ilavesi yapalım. Bugdaylarımız iyice pişip kaymaklanmaya başladığında börülcesini ve ardından baklasını ekleyip bakliyatların yarı pişmişliğine yakın nohutunu da ekleyip iyice yumşayıncaya kadar pişirelim. Şekerini ekleyip karıştıralım bal, pekmez ve sütünü ekleyip bakliyatlar şekerini içine çekene kadar pişirelim son olarakta kuru meyvelerimizi, tarçınımızı ,limon kabuğu rendesini ve portakal suyunu da ekleyip 5-10 dk daha kaynatıp altını kapatalım tenceremizin de altını kapatıp dinlenmeye alalım. hepsi bukadar.
Not: Arkadaşlar yapım aşamasında sık sık karıştırmak gerekiyor yoksa dibini tutar.

AFİYET OLSUN :)

0 yorum on "Aşure *"

Yorum Gönder

16 Aralık 2011 Cuma

Aşure *



Malzemeler
  • 2 su bardağı buğday(akşamdan ıslatılacak)
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 1 su bardağı kuru bakla
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1/2 su bardağı bal
  • 1 portakalın suyu
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 1 kg kadar şeker
  • 1 yemek kaşıgı tarçın
  • 5-6adet kuru kayısı (minik dogranmış)
  • 5-6 adet kuru incir(minik dogranmış)
  • 1 su bardağı kadar kuru üzüm


Yapılışı


Akşamdan soğuk suyla ısladığımız buğdaylarımızı aşuremizi yapacağımız tencereye koyalım üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suyunu da ekleyip pişirmeye başlayalım bugdaylarımız kabarıp şiştikçe koyulaşacağı için üzerine gerektikçe kaynar su ilavesi yapalım. Bugdaylarımız iyice pişip kaymaklanmaya başladığında börülcesini ve ardından baklasını ekleyip bakliyatların yarı pişmişliğine yakın nohutunu da ekleyip iyice yumşayıncaya kadar pişirelim. Şekerini ekleyip karıştıralım bal, pekmez ve sütünü ekleyip bakliyatlar şekerini içine çekene kadar pişirelim son olarakta kuru meyvelerimizi, tarçınımızı ,limon kabuğu rendesini ve portakal suyunu da ekleyip 5-10 dk daha kaynatıp altını kapatalım tenceremizin de altını kapatıp dinlenmeye alalım. hepsi bukadar.
Not: Arkadaşlar yapım aşamasında sık sık karıştırmak gerekiyor yoksa dibini tutar.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez