16 Aralık 2011 Cuma

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki *

Gönderen SWEETFOOD zaman: 12:12


Malzemeler


500 g taze barbunya
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 orta boy patates
1 adet havuç
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker
2-3 diş sarımsak
Tuz


Yapılışı
İlk olarak barbunyaları bir tencereye alarak  üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatarak çıkan suyu süzün (barbunyalar pişsin ama dağılmasına izin vermeyin). Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayın ve tencerede yarım su bardağı su ile pişirmeye başlayın. Soğanlar yumuşadıktan sonra zeytinyağını ilave ederek önce salçayı sonra da küp küp doğradığınız patatesleri, ince halkalar halinde doğradığınız havucu ve ince kestiğiniz sarımsakları ilave edin. 2 dakika kadar yağda çevirdikten sonra şeker, tuz ve 1 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edin ve 5 dakika kadar patates ve havuçları pişirin. Daha sonra barbunyaları ilave ederek, suyu kontrol edin çok azalmışsa bir miktar daha kaynar su ilave edebilirsiniz. Patatesler ve havuçlar pişene kadar tencerenin kapağı kapalı ve kısık ateşte kaynatın. Suyunu kontrol etmeyi unutmayın ki tencerenin tabanı tutmasın. Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Evde maydanoz kalmamıştı o nedenle fotoğrafta görünmüyor ama üzerine maydanozları keserek serpiştebilirsiniz. Limonla birlikte servis edebilirsiniz .

AFİYET OLSUN :)

0 yorum on "Zeytinyağlı Barbunya Pilaki *"

Yorum Gönder

16 Aralık 2011 Cuma

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki *



Malzemeler


500 g taze barbunya
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 orta boy patates
1 adet havuç
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker
2-3 diş sarımsak
Tuz


Yapılışı
İlk olarak barbunyaları bir tencereye alarak  üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatarak çıkan suyu süzün (barbunyalar pişsin ama dağılmasına izin vermeyin). Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayın ve tencerede yarım su bardağı su ile pişirmeye başlayın. Soğanlar yumuşadıktan sonra zeytinyağını ilave ederek önce salçayı sonra da küp küp doğradığınız patatesleri, ince halkalar halinde doğradığınız havucu ve ince kestiğiniz sarımsakları ilave edin. 2 dakika kadar yağda çevirdikten sonra şeker, tuz ve 1 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edin ve 5 dakika kadar patates ve havuçları pişirin. Daha sonra barbunyaları ilave ederek, suyu kontrol edin çok azalmışsa bir miktar daha kaynar su ilave edebilirsiniz. Patatesler ve havuçlar pişene kadar tencerenin kapağı kapalı ve kısık ateşte kaynatın. Suyunu kontrol etmeyi unutmayın ki tencerenin tabanı tutmasın. Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Evde maydanoz kalmamıştı o nedenle fotoğrafta görünmüyor ama üzerine maydanozları keserek serpiştebilirsiniz. Limonla birlikte servis edebilirsiniz .

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez