17 Aralık 2011 Cumartesi

Bisküvili BalKabağı Tatlısı*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 12:54


Malzemeler


400 gram ayıklanmış balkabağı
Bir su bardağı + 1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı dolusu toz antepfıstığı 




Yapılışı


Ayıklanmış ve doğranmış balkabağını bir tencereye dizin. Üzerine tozşekeri serpin ve tencerenin kapağını kapatıp, 4-5 saat bekletin. Daha sonra kısık ateşte 1 saat pişirin. Ocaktan aldığınız balkabağını çatalla ezin ve orta büyüklükte bir cam kabın içine yarısını yerleştirin. Pötibör bisküviyi ufalayın. Balkabağının üzerine bisküvi ve toz antepfıstığını serpin. Kalan balkabağını bisküvinin üzerine yayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. 


AFİYET OLSUN :)

0 yorum on "Bisküvili BalKabağı Tatlısı*"

Yorum Gönder

17 Aralık 2011 Cumartesi

Bisküvili BalKabağı Tatlısı*



Malzemeler


400 gram ayıklanmış balkabağı
Bir su bardağı + 1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı dolusu toz antepfıstığı 




Yapılışı


Ayıklanmış ve doğranmış balkabağını bir tencereye dizin. Üzerine tozşekeri serpin ve tencerenin kapağını kapatıp, 4-5 saat bekletin. Daha sonra kısık ateşte 1 saat pişirin. Ocaktan aldığınız balkabağını çatalla ezin ve orta büyüklükte bir cam kabın içine yarısını yerleştirin. Pötibör bisküviyi ufalayın. Balkabağının üzerine bisküvi ve toz antepfıstığını serpin. Kalan balkabağını bisküvinin üzerine yayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. 


AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez