17 Aralık 2011 Cumartesi

Cezerye*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 12:50

Malzemeler


6 su bardağı ince havuç rendesi
3 yaprak jelatin (veya 1 çay bardağı muz jölesi)
4 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı hindistancevizi
1.5 su bardağı kıyılmış fındık




Yapılışı


Rendelenmiş havucu tencereye koyunuz, üzerine 1,2 kahve fincanı su ilave edip kapağını örtünüz. Hafif hararetli ısıda havuçlar yumuşaymea şekerini katıp karıştırınız. Suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Çok ince kırılmış jelatini katıp karıştırarak eritiniz. Fındığı ilâve edip karıştırınız. Tepsiyi su ile ıslatıp suyunu süzünüz.. Havucu 2,5 cm. kalınlığında muntazam yayınız. Soğuyunca 2,5 cm. eninde ve boyunda şeritlere kesiniz. Meydana gelen küpleri hindistancevizi rendesine bulayıp şekil vererek şekerliğe yerleştiriniz. Buzdolabında muhafaza ediniz.


AFİYET OLSUN :)






0 yorum on "Cezerye*"

Yorum Gönder

17 Aralık 2011 Cumartesi

Cezerye*


Malzemeler


6 su bardağı ince havuç rendesi
3 yaprak jelatin (veya 1 çay bardağı muz jölesi)
4 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı hindistancevizi
1.5 su bardağı kıyılmış fındık




Yapılışı


Rendelenmiş havucu tencereye koyunuz, üzerine 1,2 kahve fincanı su ilave edip kapağını örtünüz. Hafif hararetli ısıda havuçlar yumuşaymea şekerini katıp karıştırınız. Suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Çok ince kırılmış jelatini katıp karıştırarak eritiniz. Fındığı ilâve edip karıştırınız. Tepsiyi su ile ıslatıp suyunu süzünüz.. Havucu 2,5 cm. kalınlığında muntazam yayınız. Soğuyunca 2,5 cm. eninde ve boyunda şeritlere kesiniz. Meydana gelen küpleri hindistancevizi rendesine bulayıp şekil vererek şekerliğe yerleştiriniz. Buzdolabında muhafaza ediniz.


AFİYET OLSUN :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez