21 Aralık 2011 Çarşamba

Erikli Sıcak Turta Tarifi*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 09:08





Erikli Sıcak Turta Tarifi
• Erikleri, çayı ve limon rendesini bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynadığında ocaktan alın ve soğuması için 15 dakika bekletin. Süzün.
• Erikleri bir kaba alın ve üzerine Armagnac döküp karıştırın. Tadını çekmesi için 2 saat süreyle bekletin.
• Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
• 25 cm/lik oval bir fırın kabını yağlayın.
• Eritilmiş tereyağını bir kaba dökün; bademleri, unu ve pudra şekerini içine ekleyerek karıştırın.
• Eriklerin suyundan 2 kaşık Armagnac alarak, badem esansı ile birlikte karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
• Başka bir kabın içinde yumurtaların akını yumuşak tepecikler oluşturana dek çırpın. Geniş bir metal kaşık yardımı ile yumurtaların akını unlu karışıma yedirin. Bu noktada karışım topak topak görünüyorsa endişelenmeyin, pişme esnasında düzelecektir.
• Karışımı kalıba aktarın ve üzerini düzleştirin. Erikleri daire oluşturacak şekilde üzerine dizin ve hafifçe bastırarak biraz gömülmelerini sağlayın. (Armagnac’ın bir kısmını sonra kullanmak üzere kenara ayırın.)
• 15 dakika fırınlayın.
• Fırının ısısını 170 dereceye düşürün. Hamur kabarıp altın rengini alana dek yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin.
• Kenara ayırdığınız Armagnac suyunu kremaya veya mascarpone peynirine karıştırın.
• Turtayı fırından çıkarıp krema veya mascarpone peyniri ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN :)




0 yorum on "Erikli Sıcak Turta Tarifi*"

Yorum Gönder

21 Aralık 2011 Çarşamba

Erikli Sıcak Turta Tarifi*






Erikli Sıcak Turta Tarifi
• Erikleri, çayı ve limon rendesini bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynadığında ocaktan alın ve soğuması için 15 dakika bekletin. Süzün.
• Erikleri bir kaba alın ve üzerine Armagnac döküp karıştırın. Tadını çekmesi için 2 saat süreyle bekletin.
• Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
• 25 cm/lik oval bir fırın kabını yağlayın.
• Eritilmiş tereyağını bir kaba dökün; bademleri, unu ve pudra şekerini içine ekleyerek karıştırın.
• Eriklerin suyundan 2 kaşık Armagnac alarak, badem esansı ile birlikte karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
• Başka bir kabın içinde yumurtaların akını yumuşak tepecikler oluşturana dek çırpın. Geniş bir metal kaşık yardımı ile yumurtaların akını unlu karışıma yedirin. Bu noktada karışım topak topak görünüyorsa endişelenmeyin, pişme esnasında düzelecektir.
• Karışımı kalıba aktarın ve üzerini düzleştirin. Erikleri daire oluşturacak şekilde üzerine dizin ve hafifçe bastırarak biraz gömülmelerini sağlayın. (Armagnac’ın bir kısmını sonra kullanmak üzere kenara ayırın.)
• 15 dakika fırınlayın.
• Fırının ısısını 170 dereceye düşürün. Hamur kabarıp altın rengini alana dek yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin.
• Kenara ayırdığınız Armagnac suyunu kremaya veya mascarpone peynirine karıştırın.
• Turtayı fırından çıkarıp krema veya mascarpone peyniri ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez