HAMUR MALZEMELERİ:
2 tam 1/4 su bard.un.
yarım su bard.süt.
40 gr margarin.
6 çorba kaşığı toz şeker.
1 adet yumurta.
1 tatlı kaşığı maya.
1çay kaşığı vanilya.
İÇ KREMASI:
1,5 su bard.süt.
2,5 kahve fincanı şeker.
1 adet yumurta.
1,5 çorba kaş.nişasta.
2 çorba kaş.un.
1 çay kaş.vanilya.
100 gr margarin
ÜST BADEMLİ KARIŞIM:
50gr margarin.
1 kahve fincanı şeker.
3 çorba kaşığı bal.
1 kahve fincanı süt.
1 çay kaşığı vanilya.
1su bard.file badem
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini karıştırıp hamuru hazırlayın sıcak bir yerde 20-25 dakika beklettikten sonra yuvarlayarak yaklaşık 28 cm çapında bir kalıba sığacak şekilde açın ve yerleştirin.Hazırlanışını aşağıda verdiğim bademli karışımı hamurun üzerine yayın ve 30 dakika mayalanmak üzere beklettikten sonra190 c ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.Soğuduktan sonra ortasından kesin ve hazırlamış olduğunuz iç kremasını alttaki parçanın üzerine yayınve üst parçayı üzerine kapatın.Buz dolabında soğuduktan sonra servis yapın.
BADEMLİ KARIŞIMIN HAZIRLANIŞI:
Margarin, şeker,bal, ve sütü iki parmak arasına sürüldüğünde hafifçe uzayacak şekil alana kadar kaynatın,bademleri ilave edin ve kısa bir süre daha kaynatın.Karışım hazır....
İÇ KREMASININ HAZIRLANIŞI:
Sütü şekerin 50 gr.ı ile birlikte kaynatın.Diğer tarafta yumurtayla kalan şekeri çırpın unu nişastayı ve vanilyayı ilave ederek karıştırın.Kaynayan sütüde yavaş yavaş unlu karışıma katın ve ocakta kaynayana kadar karıştırıp pişirin.Soğuyunca içine margarini ilave edip iyice karıştırın ve parfe kıvamına getirin.kremanız hazır....AFİYET OLSUN. ;)
23 Aralık 2011 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
23 Aralık 2011 Cuma
FLORENTINE (FRANSIZ PASTASI)
HAMUR MALZEMELERİ:
2 tam 1/4 su bard.un.
yarım su bard.süt.
40 gr margarin.
6 çorba kaşığı toz şeker.
1 adet yumurta.
1 tatlı kaşığı maya.
1çay kaşığı vanilya.
İÇ KREMASI:
1,5 su bard.süt.
2,5 kahve fincanı şeker.
1 adet yumurta.
1,5 çorba kaş.nişasta.
2 çorba kaş.un.
1 çay kaş.vanilya.
100 gr margarin
ÜST BADEMLİ KARIŞIM:
50gr margarin.
1 kahve fincanı şeker.
3 çorba kaşığı bal.
1 kahve fincanı süt.
1 çay kaşığı vanilya.
1su bard.file badem
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini karıştırıp hamuru hazırlayın sıcak bir yerde 20-25 dakika beklettikten sonra yuvarlayarak yaklaşık 28 cm çapında bir kalıba sığacak şekilde açın ve yerleştirin.Hazırlanışını aşağıda verdiğim bademli karışımı hamurun üzerine yayın ve 30 dakika mayalanmak üzere beklettikten sonra190 c ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.Soğuduktan sonra ortasından kesin ve hazırlamış olduğunuz iç kremasını alttaki parçanın üzerine yayınve üst parçayı üzerine kapatın.Buz dolabında soğuduktan sonra servis yapın.
BADEMLİ KARIŞIMIN HAZIRLANIŞI:
Margarin, şeker,bal, ve sütü iki parmak arasına sürüldüğünde hafifçe uzayacak şekil alana kadar kaynatın,bademleri ilave edin ve kısa bir süre daha kaynatın.Karışım hazır....
İÇ KREMASININ HAZIRLANIŞI:
Sütü şekerin 50 gr.ı ile birlikte kaynatın.Diğer tarafta yumurtayla kalan şekeri çırpın unu nişastayı ve vanilyayı ilave ederek karıştırın.Kaynayan sütüde yavaş yavaş unlu karışıma katın ve ocakta kaynayana kadar karıştırıp pişirin.Soğuyunca içine margarini ilave edip iyice karıştırın ve parfe kıvamına getirin.kremanız hazır....AFİYET OLSUN. ;)
2 tam 1/4 su bard.un.
yarım su bard.süt.
40 gr margarin.
6 çorba kaşığı toz şeker.
1 adet yumurta.
1 tatlı kaşığı maya.
1çay kaşığı vanilya.
İÇ KREMASI:
1,5 su bard.süt.
2,5 kahve fincanı şeker.
1 adet yumurta.
1,5 çorba kaş.nişasta.
2 çorba kaş.un.
1 çay kaş.vanilya.
100 gr margarin
ÜST BADEMLİ KARIŞIM:
50gr margarin.
1 kahve fincanı şeker.
3 çorba kaşığı bal.
1 kahve fincanı süt.
1 çay kaşığı vanilya.
1su bard.file badem
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini karıştırıp hamuru hazırlayın sıcak bir yerde 20-25 dakika beklettikten sonra yuvarlayarak yaklaşık 28 cm çapında bir kalıba sığacak şekilde açın ve yerleştirin.Hazırlanışını aşağıda verdiğim bademli karışımı hamurun üzerine yayın ve 30 dakika mayalanmak üzere beklettikten sonra190 c ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.Soğuduktan sonra ortasından kesin ve hazırlamış olduğunuz iç kremasını alttaki parçanın üzerine yayınve üst parçayı üzerine kapatın.Buz dolabında soğuduktan sonra servis yapın.
BADEMLİ KARIŞIMIN HAZIRLANIŞI:
Margarin, şeker,bal, ve sütü iki parmak arasına sürüldüğünde hafifçe uzayacak şekil alana kadar kaynatın,bademleri ilave edin ve kısa bir süre daha kaynatın.Karışım hazır....
İÇ KREMASININ HAZIRLANIŞI:
Sütü şekerin 50 gr.ı ile birlikte kaynatın.Diğer tarafta yumurtayla kalan şekeri çırpın unu nişastayı ve vanilyayı ilave ederek karıştırın.Kaynayan sütüde yavaş yavaş unlu karışıma katın ve ocakta kaynayana kadar karıştırıp pişirin.Soğuyunca içine margarini ilave edip iyice karıştırın ve parfe kıvamına getirin.kremanız hazır....AFİYET OLSUN. ;)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum on "FLORENTINE (FRANSIZ PASTASI)"
Yorum Gönder