Malzemeleri
-Yarım tavuk göğsü(haşlanmış)
-Yarım paket makarna (haşlanmış)
Beşamel sos için
-2 yemek kaşığı terayağı
-2.5 yemek kaşığı un
-2 su bardağı süt
-1 yumurta
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar
-Biraz tuz
Yapılışı
Öncelikle beşamel sosu hazırlamak için,Tereyağını tencerede eritip unu ilave ediyoruz,Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
Azar azar sütü ve biraz tuz ilave ediyoruz(sos pütürlü olmasın diye blendırdan geçiriyoruz)Muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz.Ocaktan aldığımız beşamel sosa yumurtayı ve rendelenmiş kaşarın yarısını ilave edip iyice karıştırıyoruz
Diğer tarafta haşlanmış tavuk göğsünü minik minik parçalayıp makarnayla ve biraz tuzla iyice harmanlıyoruz
Yağlanmış dikdörtgen borcama tavuk-makarna karışımını yayıp,beşamel sosu üzerine gezdiriyoruz.kalan kaşar rendesini de ekleyip,Önceden ısıtılmış 200 derce fırında üzeri iyice kızarana kadar, 30-40 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN :)
Frınıda Tavuklu Beşamel Soslu Makarna*
Malzemeleri
-Yarım tavuk göğsü(haşlanmış)
-Yarım paket makarna (haşlanmış)
Beşamel sos için
-2 yemek kaşığı terayağı
-2.5 yemek kaşığı un
-2 su bardağı süt
-1 yumurta
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar
-Biraz tuz
Yapılışı
Öncelikle beşamel sosu hazırlamak için,Tereyağını tencerede eritip unu ilave ediyoruz,Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
Azar azar sütü ve biraz tuz ilave ediyoruz(sos pütürlü olmasın diye blendırdan geçiriyoruz)Muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz.Ocaktan aldığımız beşamel sosa yumurtayı ve rendelenmiş kaşarın yarısını ilave edip iyice karıştırıyoruz
Diğer tarafta haşlanmış tavuk göğsünü minik minik parçalayıp makarnayla ve biraz tuzla iyice harmanlıyoruz
Yağlanmış dikdörtgen borcama tavuk-makarna karışımını yayıp,beşamel sosu üzerine gezdiriyoruz.kalan kaşar rendesini de ekleyip,Önceden ısıtılmış 200 derce fırında üzeri iyice kızarana kadar, 30-40 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN :)
0 yorum on "Frınıda Tavuklu Beşamel Soslu Makarna*"
Yorum Gönder