17 Aralık 2011 Cumartesi

Fırında Tel Kadayıflı Tavuk*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 11:11

Malzemeler


2 ad. tavuk göğsü
250 gr. tel kadayıf
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 ad.yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
tuz
1'er yemek kaşığı un ve sirke



Yapılışı


Tavuk göğüsleri 2 veya 3 parça kesilir yıkanıp unlu ve sirkeli suda 15 dakika bekletilir. Suda bekledikten sonra süzgece alınır ve süzülür. Yumurta çırpılır. Süzülen ve tuzlanan tavuklar önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulanır ve tel kadayıfla sarılır. Yağlanan cam tepsiye dizilir. Üzerine yağ gezdirilir ve 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.


Sıcak olarak servis yapılır.


AFİYET OLSUN :)

0 yorum on "Fırında Tel Kadayıflı Tavuk*"

Yorum Gönder

17 Aralık 2011 Cumartesi

Fırında Tel Kadayıflı Tavuk*


Malzemeler


2 ad. tavuk göğsü
250 gr. tel kadayıf
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 ad.yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
tuz
1'er yemek kaşığı un ve sirke



Yapılışı


Tavuk göğüsleri 2 veya 3 parça kesilir yıkanıp unlu ve sirkeli suda 15 dakika bekletilir. Suda bekledikten sonra süzgece alınır ve süzülür. Yumurta çırpılır. Süzülen ve tuzlanan tavuklar önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulanır ve tel kadayıfla sarılır. Yağlanan cam tepsiye dizilir. Üzerine yağ gezdirilir ve 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.


Sıcak olarak servis yapılır.


AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez