17 Aralık 2011 Cumartesi

İrmik Helvası*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 12:28

Malzemeler


350 gr irmik
165 gr Teremyağ
450 gr toz şeker
1 litre süt
20 gr dolmalık fıstık
Süslemek için: antep fıstığı




Yapılışı


Tavada dolmalık fıstığı Teremyağ ile kavurun. İrmik ilave edip rengi esmerleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir sos tenceresinde tozşeker ve sütü kaynatın. Kaynayan sütlü karışımı kavrulan irmikle karıştırın. Ocaktan alın. Antepfıstığı ile süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.


AFİYET OLSUN :)

0 yorum on "İrmik Helvası*"

Yorum Gönder

17 Aralık 2011 Cumartesi

İrmik Helvası*


Malzemeler


350 gr irmik
165 gr Teremyağ
450 gr toz şeker
1 litre süt
20 gr dolmalık fıstık
Süslemek için: antep fıstığı




Yapılışı


Tavada dolmalık fıstığı Teremyağ ile kavurun. İrmik ilave edip rengi esmerleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir sos tenceresinde tozşeker ve sütü kaynatın. Kaynayan sütlü karışımı kavrulan irmikle karıştırın. Ocaktan alın. Antepfıstığı ile süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.


AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez