17 Aralık 2011 Cumartesi

Bülbül Yuvası Tatlısı*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 12:24


Malzemeler
2 yemek kaşıgı, pudra şekeri
2 yemek kaşığı, irmik
250 gram, margarin
2 tane yumurta
Yarım su bardağı, yoğurt
1 paket, kabartma tozu
1 paket, vanilya
aldığı kadar un
fındık
Şerbeti için
4 çay fincanı, tozşeker
4 çay fincanı, su

Yapılışı


Karıştırma kabına, tereyağını alalım(oda sıcaklığında) elimizle iyice yumuşatalım. Üzerine yumurtaları kıralım (birinin sarısını ayıralım) irmiği ve yoğurdu ilave edelim. Bir kapta unu, pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu harmalayıp karıştırma kabına ilave edelim. Kıvama gelene kadar yoğuralım, kıvama gelen hamuru 1cm kalınlığında açalım. Çay bardağı yardımı ile hamurları keselim,ortalarına bütün fındıklar yerleştirelim. Tepsiye dizelim, kenarlarına, yumurta sarısı sürelim. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için tencereye şeker limon dilimini ve suyu alalım, karıştırarak kaynatalım, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. Şerbet ılınınca ılık tatlının üzerine dökelim. bir gece bekletelim.
AFİYET OLSUN :)

0 yorum on "Bülbül Yuvası Tatlısı*"

Yorum Gönder

17 Aralık 2011 Cumartesi

Bülbül Yuvası Tatlısı*



Malzemeler
2 yemek kaşıgı, pudra şekeri
2 yemek kaşığı, irmik
250 gram, margarin
2 tane yumurta
Yarım su bardağı, yoğurt
1 paket, kabartma tozu
1 paket, vanilya
aldığı kadar un
fındık
Şerbeti için
4 çay fincanı, tozşeker
4 çay fincanı, su

Yapılışı


Karıştırma kabına, tereyağını alalım(oda sıcaklığında) elimizle iyice yumuşatalım. Üzerine yumurtaları kıralım (birinin sarısını ayıralım) irmiği ve yoğurdu ilave edelim. Bir kapta unu, pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu harmalayıp karıştırma kabına ilave edelim. Kıvama gelene kadar yoğuralım, kıvama gelen hamuru 1cm kalınlığında açalım. Çay bardağı yardımı ile hamurları keselim,ortalarına bütün fındıklar yerleştirelim. Tepsiye dizelim, kenarlarına, yumurta sarısı sürelim. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için tencereye şeker limon dilimini ve suyu alalım, karıştırarak kaynatalım, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. Şerbet ılınınca ılık tatlının üzerine dökelim. bir gece bekletelim.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez