Malzemeler
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker (2 yemek kaşığı ayırın)
yarım su bardağından az su
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı iri kıyılmış kavrulmuş fındık
Yapılışı
Bir büyük boy kasede yumurta, nişasta, şekeri karıştırıp sütü ekleyin ve homojen bir karışım olana kadar karıştırıp bırakın.
Dibi kuru bir tencerede ayırdığınız şekeri karıştırarak orata ateşte eritin. Suyu dikkatlice ilave edip (çıkan buhar elinizi yakabilir, yandan koymaya çalışın) tekrar eriyinceye akdar karıştırın.
Yumurtalı sütlü karışımı tel çırpma aleti ile karıştırarak ilave edin ve orta ısılı ateşte koyulaşıp kabarcıklar çıkana kadar pişirmeye devam edin.
Muhallebiyi kaselere boşaltıp buzdolabında soğutun.
İri kıyılmış fındıkla süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
17 Aralık 2011 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 Aralık 2011 Cumartesi
Karamelli Puding*
Malzemeler
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker (2 yemek kaşığı ayırın)
yarım su bardağından az su
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı iri kıyılmış kavrulmuş fındık
Yapılışı
Bir büyük boy kasede yumurta, nişasta, şekeri karıştırıp sütü ekleyin ve homojen bir karışım olana kadar karıştırıp bırakın.
Dibi kuru bir tencerede ayırdığınız şekeri karıştırarak orata ateşte eritin. Suyu dikkatlice ilave edip (çıkan buhar elinizi yakabilir, yandan koymaya çalışın) tekrar eriyinceye akdar karıştırın.
Yumurtalı sütlü karışımı tel çırpma aleti ile karıştırarak ilave edin ve orta ısılı ateşte koyulaşıp kabarcıklar çıkana kadar pişirmeye devam edin.
Muhallebiyi kaselere boşaltıp buzdolabında soğutun.
İri kıyılmış fındıkla süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker (2 yemek kaşığı ayırın)
yarım su bardağından az su
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı iri kıyılmış kavrulmuş fındık
Yapılışı
Bir büyük boy kasede yumurta, nişasta, şekeri karıştırıp sütü ekleyin ve homojen bir karışım olana kadar karıştırıp bırakın.
Dibi kuru bir tencerede ayırdığınız şekeri karıştırarak orata ateşte eritin. Suyu dikkatlice ilave edip (çıkan buhar elinizi yakabilir, yandan koymaya çalışın) tekrar eriyinceye akdar karıştırın.
Yumurtalı sütlü karışımı tel çırpma aleti ile karıştırarak ilave edin ve orta ısılı ateşte koyulaşıp kabarcıklar çıkana kadar pişirmeye devam edin.
Muhallebiyi kaselere boşaltıp buzdolabında soğutun.
İri kıyılmış fındıkla süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum on "Karamelli Puding*"
Yorum Gönder