Malzemeler
1 paketten biraz az margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
İki buçuk su bardağı pekmez
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı tahin
Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Yapılışı
Margarini geniş bir tavada eritin. Fıstıkları kavurup unu ekleyin. 15-20 dakika tahta kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, tozşeker ve suyu karıştırın. Pembeleşmeye başlayan una ilave edip karıştırın. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katıp 5 dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın. Dövülmüş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
Pekmezli Helva*
Malzemeler
1 paketten biraz az margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
İki buçuk su bardağı pekmez
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı tahin
Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Yapılışı
Margarini geniş bir tavada eritin. Fıstıkları kavurup unu ekleyin. 15-20 dakika tahta kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, tozşeker ve suyu karıştırın. Pembeleşmeye başlayan una ilave edip karıştırın. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katıp 5 dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın. Dövülmüş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
0 yorum on "Pekmezli Helva*"
Yorum Gönder