23 Aralık 2011 Cuma

Pirinç Unlu Kek*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 11:14

Malzemeler

  • 250 Gr. (1 Paket) Pirinç Unu
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya        


    Üzeri için;
  • 1/2 Su Bardağı Soğuk Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi


Yapılışı


Yumurtaları ve şekeri, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.Bir kaba pirinç unu, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Sıvı karışımı da ekleyip, karıştırın.


24 cm'lik kalıbı, yağlayıp unlayın ve kek karışımını dökün. 175 derecede 35-40 dk. pişirin. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.Kek fırından çıkar çıkmaz, sıcak iken üzerine kaşıkla soğuk sütü yedirerek dökün ve hindistan cevizi serpin. En az 1 gün dinlendirip servis yapın.

AFİYET OLSUN :)

0 yorum on "Pirinç Unlu Kek*"

Yorum Gönder

23 Aralık 2011 Cuma

Pirinç Unlu Kek*


Malzemeler

  • 250 Gr. (1 Paket) Pirinç Unu
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya        


    Üzeri için;
  • 1/2 Su Bardağı Soğuk Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi


Yapılışı


Yumurtaları ve şekeri, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.Bir kaba pirinç unu, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Sıvı karışımı da ekleyip, karıştırın.


24 cm'lik kalıbı, yağlayıp unlayın ve kek karışımını dökün. 175 derecede 35-40 dk. pişirin. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.Kek fırından çıkar çıkmaz, sıcak iken üzerine kaşıkla soğuk sütü yedirerek dökün ve hindistan cevizi serpin. En az 1 gün dinlendirip servis yapın.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez