Malzemeler
- 4 adet orta boy haşlanmış patates
- 4 adet orta boy patlıcan
- 1 su bardağı kese yoğurt
- 1 su bardağı normal yoğurt
- 4-5 sap ince doğranmış maydonoz
- 4-5 sap imce doğranmış dereotu
- 1 fincan sıcak süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- sıvıyağ (patlıcanı kızartmak için)
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- yeterince tuz
Ön Hazırlık:
- Haşlanmış patateslere zeytinyağ, süt ve tuz ekleyerek püre hazırlayın.
- Patlıcanları küp küp doğrayarak kara suyunu çıkartıp kızgın yağda kızartın.
- Kese yoğurdu ve normal yoğurdu sarımsakla karıştırıp kullanıma hazırlayın.
Yapılışı
Orta büyüklükteki servis tabağına önce hazırladığınız püreyi yayın. Üzerine kızarttığınız patlıcanları serpiştirip, patlıcanların üzerine de sarımsaklı yoğurdu dökün. Doğradığınız yeşillikleri en üste koyup, süsleyerek servise hazırlayın.
AFİYET OLSUN :)
0 yorum on "Püreli Patlıcan Mezesi*"
Yorum Gönder