Malzemeler
- 1 su bardağı çorbalık mısır
- 400 gr süzme yoğurt
- 3 su bardağı et veya tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- yeterince tuz
Yapılışı
Çorbalık mısırı geceden suya koyup bekletin. Ertesi günü süzüp tencereye koyarak üzerine 4 bardak sıcak su ekleyip orta ısılı ateşin üzerinde yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir yerde kese yoğurdu, etsuyu, yumurtayı ve tuzu el blenderi ile pürüzsüzleşene kadar çırpın. Elde ettiğiniz karışımı kaynamakta olan mısıra karıştırarak ekleyin. Son olarak tereyağında yaktığınız nane ve kırmızı biberi çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak halde iken servis yapabilirsiniz.(8 kişilik)
Çorbanın koyuluğunu et suyu veya su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
0 yorum on "Mısır Çorbası*"
Yorum Gönder