Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 1 adet küçük boy kemikli tavuk göğsü
- 6 adet minik doğranmış kornişon turşu
- 3 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- yeterince tuz
- 1 su bardağı normal yoğurt
- 1 su bardağı kese yoğurdu
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Ön Hazırlık:
- Patatesleri küp doğrayarak kızartın.
- Tavuğu haşlayıp ağıza gelecek büyüklükte doğrayarak, karabiber, kırmızı biber, tuz, turşu ve ceviz ekleyerek karıştırın.
- Kese ve normal yoğurdu sarımsakla karıştırıp kullanıma hazırlayın.
Yapılışı
Küçük yuvarlak borcama sırasıyla önce kızarmış patatesleri, sonra tavuklu harcı, üzerine sarımsaklı yoğurdu koyup yayın. En üste yağda yaktığınız kırmızı biberi gezdirip, 30 dk. dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
0 yorum on "Yoğurtlu Tavuk Mezesi*"
Yorum Gönder