23 Aralık 2011 Cuma

Talaş Böreği*

Gönderen SWEETFOOD zaman: 11:01


Malzemeler 

10 adet milföy hamuru,
½ kg. hindi but kuşbaşı,
1 çay kaşığı karabiber,
3-4 yemek kaşığı konserve bezelye,
2 yemek kaşığı İçim Tereyağı,
1 yemek kaşığı kekik,
3-4 yemek kaşığı Bizim Mutfak Un,
1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu,
1 yumurta,
3 soğan,
1 havuç.



Hazırlanışı 
Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu çekince tereyağını ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurun. Kekik, karabiber ve lezzet tuzu ekleyin. Karıştırıp, bezelyeleri ilave edin. 2 adet milföy hamurunu ayırın. Tezgahın üzerini unlayıp her bir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltin. Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup, bohça şeklinde kapatın. Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız milföy hamurlarını şeritler halinde keserek böreklerin üzerine dekore edin. Üzerlerineyumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.

AFİYET OLSUN :)

1 yorum on "Talaş Böreği*"

bırtutamkekik on 4 Kasım 2012 08:57 dedi ki...

merhabalar...
bu ne hoş ne hünerli sayfa böylee..:)
emeklerinize sağğlık..
takiçinizim ki bundan böyle..
bende beklerim sayfama,azu ederseniz elbette...
kucak dolusu sevgilerimle...

Yorum Gönder

23 Aralık 2011 Cuma

Talaş Böreği*



Malzemeler 

10 adet milföy hamuru,
½ kg. hindi but kuşbaşı,
1 çay kaşığı karabiber,
3-4 yemek kaşığı konserve bezelye,
2 yemek kaşığı İçim Tereyağı,
1 yemek kaşığı kekik,
3-4 yemek kaşığı Bizim Mutfak Un,
1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu,
1 yumurta,
3 soğan,
1 havuç.



Hazırlanışı 
Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu çekince tereyağını ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurun. Kekik, karabiber ve lezzet tuzu ekleyin. Karıştırıp, bezelyeleri ilave edin. 2 adet milföy hamurunu ayırın. Tezgahın üzerini unlayıp her bir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltin. Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup, bohça şeklinde kapatın. Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız milföy hamurlarını şeritler halinde keserek böreklerin üzerine dekore edin. Üzerlerineyumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.

AFİYET OLSUN :)

1 yorum:

  1. merhabalar...
    bu ne hoş ne hünerli sayfa böylee..:)
    emeklerinize sağğlık..
    takiçinizim ki bundan böyle..
    bende beklerim sayfama,azu ederseniz elbette...
    kucak dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil

 

* SweetFood* Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez